Ett långsiktigt värdegrundande projekt

SOK har bedrivit projektet OS i Skolan sedan 2004. Målsättningen är att öka elevernas OS-intresse, uppmuntra till bättre samarbete, framhäva glädjen i idrott, inspirera barn till mer rörelse i vardagen samt nå ut i samhället med Olympiska grundtankar och värderingar.

Så här gjorde vi - skolorna berättar

Den olympiska tanken är att idrotten är ett medel att föra människor samman och öka förståelsen för varandra, såväl som att öka sin egen självkännedom och fysiska förmåga. Se hur några andra skolor gjorde för att skapa OS i skolan.

Kyrkskolan, Sorunda

"Vi är jättenöjda med vårt arbete under veckan. Barnen och lärarna har uttryckt sig mycket positivt. De har haft stor entusiasm i sina uppgifter och visat mycket ansvar och rörelseglädje. Varje klass har var för sig jobbat med OS inom varje ämne. Många av lärarna har använt sig av tipsen på hemsidan, www.osiskolan.se, som vi haft stor nytta av. Det blev en bra start på terminen. Sammanhållningen och atmosfären var på topp! Minnet av denna fantastiska vecka kommer länge att leva kvar hos oss på Kyrkskolan och vi längtar redan till nästa Olympiska Spel."
Ladda ner PDF med hela Kyrkskolans planeringPDF

Parkskolan, Laholm

"Det positiva med projektet är att elever och personal lär känna varandra bättre och det blir en mjukstart för alla våra nya elever. Vi har bara hört positiva kommentarer från våra elever och alla verkar väldigt nöjda. Det vi kan se nu är att planeringen för de teoretiska ämnena har kommit lite i andrahand vilket vi säkert kan förbättra till OS i Kina 2008"
Ladda ner PDF med hela Parkskolans planeringPDF

Smedslättskolan, Bromma

"...och vi nådde vårt mål att glädja barnen. Barnen var så nöjda!"
Ladda ner PDF med hela Smedslättskolans planeringPDF

Har din skola gjort ett eget OS?

Skriv eller kontakta OS i skolan, så skickar vi ett fint OS-diplom som ni kan hänga upp i klassrummet!

Följ OS i Skolan på Facebook

Här lägger vi ut tips och material. Det är också en plats där ni kan byta erfarenheter och idéer på hur ni använt OS i er verksamhet!

https://www.facebook.com/OSiSkolan/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktperson på Sveriges Olympiska Kommitté är:
Lisa Sund 072-209 05 29
lisa.sund(at)sok.se eller info(at)sok.se