Årskurs 1-3

Att knyta an undervisningen till händelser i omvärlden kan vara mycket engagerande. Låt OS i Skolans inspirationsmaterial, utformat efter Lgr11, tillsammans med din skolas egna förutsättningar bidra till ett temaarbete om OS, världens största idrottsevenemang.

Introduktion

Från vilka länder kommer eleverna i din klass? Hur långt hoppar världens bästa längdhoppare? I meter, decimeter, centimeter? Vilka idrotter finns att prova på i din hemstad? Vilka idrotter har ni tillsammans i klassen provat på?

Arrangera skolans egna Olympiska Spel. Vilka idrotter kan vara lämpliga att ha med? Hitta på några egna idrottsgrenar som också kan vara med.

Surfa vidare och inspireras till din skolas alldeles eget OS i Skolan-projekt.

Hitta fler uppslag under Ämne för ämne

Konturer av OS-ringarna, en lagerkrans och en fackla

Skriv ut och färglägg OS-bilder

Här kan du skriva ut ett dokument med OS-ringar, en lagerkrans och en fackla att färglägga.

OS i skolan - färgläggPDF

OS Maskot 2016

Gör din egen OS-maskot

Passa på att rita din egen OS-maskot. Välj en stad och ett årtal och använd din fantasi kring hur maskoten kommer att se ut.

Ladda ner en presentation med tidigare OS-maskotar som introduktion (PPT)Powerpoint

Ladda ner en presentation med tidigare OS-maskotar som introduktion (PDF)PDF

Barn som åker pulka och skrattar

Lek och tävla

Vill du prova på något nytt på rasten? Eller behöver ni några roliga grenar till ert Skol-OS? Här finns förslag på olika lekar och grenar tillsammans med lista på eventuell rekvisita som behövs.
Ladda ner en lista med roliga idrottslekar (PDF)PDF

Video-utmaningar

Kan du göra som Jalmar Sjöberg och hoppa din egen längd? Mät ut och testa!

Badmintontjejen Emma Wengberg kan hjula med bara en hand. Kan du?

Höjdhopparen Stefan Holm kan jonglera med tre apelsiner. Hur länge klarar du?

Kan du hatta till tio, som ishockeyspelaren Danijela Rundqvist?

Som skidåkare tränar Anders Södergren benböj. Kan du också göra en på ett ben?

Kanotisten Markus Oscarsson kan gå på händer i 3,76 sekunder. Är du bättre?

Är du bra på att balansera? Då måste du utmana Nathalie Larsson!

Skidskytten David Ekholm kan åka skidor på ett ben. Kan du?